9 نوامبر

ارتش آمریکا راهی برای خواندن ذهن سربازان پیدا کرده است

ارتش آمریکا راهی برای خواندن ذهن سربازان پیدا کرده است

ارتش آمریکا راهی برای خواندن ذهن سربازان پیدا کرده است

در ارتش آمریکا گروهی از سربازان به عنوان تحلیل گران اطلاعاتی فعالیت می کنند که وظیفه آنها بررسی تعداد بسیار زیاد تصاویر و اطلاعات دریافت شده از منابعی مانند هواپیماهای بدون سرنشین و دوربین های امنیتی است. انجام این کار مدت زمان بسیار زیادی طول می کشد و تعداد زیادی نیرو برای بررسی همه این اطلاعات مورد نیاز هستند. اما حالا ادعا شده که یک برنامه خودکار می تواند سرعت انجام این فرآیند را به میزان بسیار زیادی افزایش دهد.

دکتر آنتونی ریس یکی از اعضای بخش تحقیقاتی ارتش ایالات متحده به نام The MIND است (مخفف عبارت Mission Impact Through Neurotechnology Design) که این برنامه را طراحی کرده و آن را برای آزمایش در اختیار بخش های مربوطه قرار داده است. این برنامه به طور خلاصه می تواند ذهن سربازارن را با استفاده از موج های مغزی بخواند. در آزمایشاتی که اخیرا انجام شده، سربازی به وسیله EEG به یکی از رایانه های موجود در مرکز تحقیقاتی متصل شده و از او درخواست شد به مجموعخ ای از تصاویر که با سرعت 1 تصویر در ثانیه به نمایش در می آمدند نگاه کند. هر کدام از تصویرهای نمایش داده شده در یکی از بخش های قایق ها، پانداها، توت فرنگی ها، پروانه ها و شمعدان ها قرار می گرفتند. در پایان آزمایش رایانه مشخص کرد که سرباز مورد نظر تنها روی تصاویری متمرکز می شده است که در دسته قایق ها قرار می گرفته اند. این کار تنها به کمک برداشت اطلاعات از تغییرات صورت گرفته در موج مغزی این سرباز انجام شده است. در حال حاضر تیم توسعه دهنده در تلاش است عملکرد برنامه را بهبود دهد و ویژگی های جدیدی به آن اضافه کند که یکی از آنه کنترل حرکت چشم ها است. البته این قابلیت در مرحله آزمایشی قرار داشته و از یک سرباز درخواست شده روی یک رایانه بازی ساده را اجرا کند. این بازی به این صورت بوده است که سرباز تنها با حرکت چشم هایش می توانسته یک حباب رنگی را از بین چندین حباب بی رنگ که در حال حرکت بودند انتخاب کند.

چنین کاری شباهت بسیار زیادی به داستان های علمی تخیلی و فیلم های سینمایی دارد، اما در صورت موفقیت آمیز بودن پروژه، کاربردهای زیادی را می توان برای آن متصور شد که نظارت بر دوربین های امنیتی ساده ترین و پیش پا افتاده ترین آنهاست.

اندروید